Gemenskap

Vad krävs av dig som medlem?

 

Föräldrakooperativet har valt att låta personalen sköta det professionella arbetet med barnen på dagarna. Föräldrarna går därför normalt inte in som jourpersonal, har inga städ- eller matlagningsveckor och har ingen arbetsplikt. Däremot vill vi att familjerna ska vara aktiva och bidra till verksamheten positivt.

Det förväntas av varje familj att vara aktiv i styrelsen under medlemstiden på förskolan. 

Förutom styrelseuppdrag och de gemensamma städdagarna, får varje familj ett uppdrag att fullfölja; det kan vara
t ex förberedelser inför festligheter, transport av skräp, tvättning av gardin eller att uppfylla önskemål som personalen har för verksam-
heten. Föräldrarna tar sitt ansvar och hjälps åt med de arbets-
uppgifter som föräldrakooperativet inte har anställd personal för.

Varje år står ett antal fester och aktiviteter på agendan. Det här händer under hösten och våren:

  • Föräldramöte: Styrelsen informerar och välkomnar nya föräldrar till Johannesgården.
  • Höststädning: En helgdag städar och fixar föräldrarna fint på gården och inomhus. Allt från målning, lagning av diverse saker till att rensa i rabbaterna.
  • Luciafirande: På morgonen lussar alla barnen för oss vuxna uppe på övre plan i kyrkan. Efteråt fikar vi tillsammans med våra barn och personal på respektive avdelning.
  • Årsmöte En årlig föreningsstämma där samtliga föräldrar är inbjudna.
  • Johannesvarvet: En morgon i maj samlas vi utanför förskolan. Barnen får nummerlappar och efter uppvärmning går startskottet (om vi har tur med pickadollen). Sen springer barn och hurtiga föräldrar en slinga ovanför skogen och ner igen. Alla får förstapris!
  • Vårstädning: Dags att göra vårfint. Fikakorg är välkommen!
  • Midsommarfest: Vi firar sommaravslutning på morgonen tillsammans och vad passar inte bättre då än att dansa runt vår egna midsommarstång som barnen fått vara med att klä! Barnen sjuger sommarsånger för föräldrarna och vi tackar även av de barn som ska sluta och gå vidare till skolan. Festgruppen fixar sommrig fika och vi passar på att umgås tillsammans