Johannesgårdens Förskola

Föräldrarkooperativet Johannesgården

Välkommen till vår förskola!

Johannesgården är en föräldrakooperativ förskola med ca 50 barn på tre åldersindelade avdelningar; Blåbär, Hallon och Jordgubb. Vi finns bland träden på Trollbärsvägen 16 i Västra Frölunda.


Här har barnen roligt och får utvecklas i en trygg miljö tillsammans med sina kompisar. Vi leker prinsar och prinsessor, luktar på blommor, flyger med drakar, målar i sköna färger och fantiserar oss bort i sagornas och musikens värld. Genom egna och andras upplevelser leker vi och lär för livet.

Föräldrakooperativet har varit igång sedan 1992 och bjuder familjerna att vara aktiva och ta del i en positiv gemenskap med personal och andra familjer på Johannesgården. Vi har en varm, samspelt personalgrupp som förmedlar kunskap, glädje, kraft och harmoni till barnen.

Blåbär

 

På Blåbär är barnen upp till 3 år. Aktiviteterna är därför anpassade till det lilla barnet och takten hålls lugn och barngruppen liten (13 barn). Vi sjunger ofta och är mycket ute och leker och upptäcker. Väl ute på gården leker barnen gärna med eller bredvid sina äldre syskon på Hallon eller Jordgubb.

 Hallon


Barnen på Hallon är mellan 3 och 4 år. Förutom att ge utrymme och inspiration till den fria leken som är grunden i allt vi gör, arbetar vi mycket med att stärka barnens jag. Vem är jag och hur fungerar just jag och min kropp. Barnen leker gärna och ofta roll-lekar; som prinsessor, troll, björnar, mammor, storasystrar, Madickar, bebisar och riddare.


Jordgubb

 

På Jordgubben är barnen mellan 5 och 6 år. En ålder där många av barnen är hungriga på att lära sig mycket, och funderar på livet, spöken och mycket annat. Här på Jordgubb får barnen stöd och hjälp att undersöka, fantisera och lära. Musik och dramatik är några av verktygen vi använder.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera