Mors lilla Olle på Blåbärs-samlingen!

Hemsida


smile_off picture VÄLKOMMEN

smile_off picture FILOSOFI/FAKTA

smile_on picture BLÅBÄR

smile_off picture HALLON

smile_off picture JORDGUBB

smile_off picture GEMENSKAP

smile_off picture FAMILJESIDAN

smile_off picture HÄR FINNS VI

smile_off picture KONTAKT

smile_off picture KLAGOMÅL

smile_off picture KONSULTTJÄNST

smile_off picture GDPR
På Blåbär är barnen upp till 3 år. Aktiviteterna är därför anpassade till det lilla barnet och takten hålls lugn och barngruppen liten (13 barn). Vi sjunger ofta och är mycket ute och leker och upptäcker. Väl ute på gården leker barnen gärna med eller bredvid sina äldre syskon på Hallon eller Jordgubb.

Godmorgon allihop
Samling är en viktig stund för alla barn i förskolan. Då lägger vi fram vår samlingsfilt där varje barn har sin egen färgprick att sitta på. En trygghet och en möjlighet att se om någon kompis är ledig idag. Samtidigt lär sig barnen färgerna snabbt och enkelt. Och får en alldeles egen färg.

Sång och fingerdockor
Vi sjunger mycket och ofta, gärna tillsammans med vår stora familj av fingerdockor. Det kan vara rörelsesånger, fingerlekar och mycket annat. Sånglådorna är något som är spännande och poppis - man kan aldrig veta vad fröken har gömt för sång i just min låda!

Tema bondgård
När barnen är små måste de få uppleva med hela kroppen! Därför packade vi ryggsäckarna förra våren och åkte till landet; barn, fröknar och de föräldrar som kunde. Vi fick en härlig och spännande dag som blev början på vårt bondgårdstema. Väl tillbaka och under några veckors tid fortsatte barn och personal entusiastiskt med temat.

Barnen målade gräs i fönstren ut mot gården. Gräs som djuren kunde äta. Och sen var det dags att ställa ut djuren på fönsterbrädorna: Kor, grisar, hästar och får. Tänk vad det blev fint! Vi sjöng, målade, tittade och funderade tillsammans under några veckor. Som avslutning bjöds föräldrarna på utställning så de kunde titta på fotografier, målningar, bondgården i fönstret och ta en kopp fika tillsammans.

Tema FÄRGER
Ett annat tema på Blåbär var FÄRGER! Barnen började med färgen Blå som i blåbär. Målade blåa paraplyn, sjöng "Blåsippan ute i backarna står", hörde på sagor om Gubben Blå, tittade på vem som hade blått i kläderna och upptäckte en massa blått under vägen. Sen blev det dags för gult; som solen, som makaroner, som guld! Och blandar man blått och gult blir det grönt! Grönt är skönt, blått är flott, rött är sött. Men hörrni, gult är ju inte fult!© Föräldrakooperativet Johannesgården 031-709 47 40
webbredaktör webbdesign Korridor AB